8 de mayo de 2011

El reconegueren en el pa


III Diumenge de Pasqua.

El reconegueren quan partia el pa. Lc 24,13-35
Fer-se pa:


Pot semblar poètic i polit, però evidentment no ès fàcil fer-se PA. Açò significa que ja no pots viure només per a tu, sinó que has de viure per als altres. Vol dir que ja no pots posseir rès, ni coses, ni temps. Només la llibertat d’escollir ser PA. Tot el que ets ja no ès per a tu, ès també dels i per als altres.
Has d’estar disponible a temps total, sense protestar per a rès quan et demanen per a qualsevol cosa, a qualsevol hora. Significa que has de tenir paciència... Com el PA que es deixa pastar, coure i esmitjar.
Significa que has de ser senzill i humil, com el PA, que no figura en la llista dels plats selectes, però sempre ès present com acompanyant. Significa que has de cultivar la tendresa i la bondat, perque així ès el PA: Tendre i bo. Disposat sempre al sacrifici, com el PA que es deixa triturar.
Vivint sempre en l’amor més gran; capaç de morir per donar la vida, com el PA. Deixant-se triturar pels que son al seu costat... Deixant-se pastar... pel treball i pels serveis a tothom. Com ho fa el blat que vol ser PA.
T’has de deixar coure pel foc de l’amor i de l’esperit. I així podràs oferir-te als que tenen fam.
He transcrit aquesta oració
Per comprendre i proclamar
Lo que van experimentar
Els d’Emaús en veure-ho
Tant si som pobre com senyor
Si som capaç d’observar
Les virtuts que te el pa
El cor s’omple de comprensió

Al signe de la comunió
Així d’alguns no ès d’estranyar
Que quan veuen esmitjar el pa
Vegin del món la salvació
I fins i tot resurrecció
I fins i tot resurrecció
De qui en pa es va transformar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario