20 de agosto de 2010

El goig de compartir.

Ahir va ser un capvespre casi complert. A les set una bereneta amb l’equip de voluntaris del Secretariat Diocesà de Missions. Una acollida immillorable per a un grupet de s’ho mereix; el lloc perfecte, amb vistes a la Illa del Rei, des del Fonduco. Una ocasió per a fer una estona junts, sense preparar res, sense revisar res, sense feina (només lo estrictament necessari). Vaig fer tard, junt amb la meva dona, per haver compartit una estona amb un malalt al Mateu Orfila. Després la presentació de les noves botigues i tallers de Mans Unides, al carreró del Mirador de les Monges.

Compartir –qualsevol cosa- és sempre motiu d’alegria. Encara que no sigui res material el que compartim. Generalment quan se’ns demana la solidaritat, la col•laboració, la nostra participació en alguna ONG, en Caritas, en Mans Unides, pensem en diners. Avui molts no disposen de diners per a compartir. Ve just arribar cadascú per ell a final de més. Però tenim moltes altres coses, per a compartir. No només diners. El temps, la companya, els coneixements, la capacitat de gestió per a resoldre problemes administratius... Tots tenim un munt de “talents”.

En els evangelis, el “talent” és una moneda. En el nostre vocabulari actual entenem “talent” com a capacitat de fer bé alguna cosa.

L’evangeli diu que Déu ens demanarà resultats de la gestió dels nostres “talents”... no només dels nostres diners.

Pensem-hi un poquet...

No hay comentarios:

Publicar un comentario